Indiase hoofdmassage (Indian Head Massage)

Deze uit India afkomstige Ayurvedische methode is al meer dan 4000 jaren oud. Ayurveda is een levenswijze waar men terug balans brengt tussen lichaam en geest. Het is een eeuwenoude oosterse massage maar die zéér geschikt is voor het behandelen van onze typische moderne westerse klachten: spanningshoofdpijn, stress, slapeloosheid en stijve nek en schouders.


Hoe werkt de weldaad van Indian Head massage

Het hoofd, de nek en de schouders zijn belangrijke energiecentra van ons lichaam. Als je gestresst bent of kwaad, dan hoopt de spanning zich op. Stress leidt vaak direct tot spanning in nek of stijve schouders, vermoeide ogen en soms zelfs haaruitval.

Bij Indian Head massage wordt er met behulp van stevige en zachte massagebewegingen met handen en vingers er voor gezorgd dat zowel fysieke als energetische blokkades worden opgeheven en dat deze vervelende spanningsophopingen verlichting krijgen. Dit op de rug, nek, schouders, armen, hoofd en gezicht.


De massage werkt door op zowel fysiek als geestelijk en emotioneel niveau. Doordat de geest kalmeert en ontspant wordt stress bestreden. Indian Head massage rekent op een unieke en bijzondere manier af met de lichamelijke en geestelijke gevolgen van stress.

Aangezien het hoofd, het gezicht en de nek een groot deel van de dagelijkse spanning en stress opslaan, zal het aanraken van deze gebieden zorgen doen verdwijnen. Het hoofd en haar zijn uitzonderlijk gevoelig, aangezien het gezicht en de schedel vol zitten met zenuwuiteinden. Dit maakt ze bijzonder ontvankelijk voor aanraking. Massage van het hoofd en haar werkt kalmerend en ontspannend.


De effecten van een Indian Head massage zijn:

• Helpt om terug helder te kunnen denken

• Heeft een vitaliserende werking

• Werkt zeer ontspannend

• Het gevoel hebben dat je ontwaakt uit een diepe nachtrust

• Kalmeert lichaam en geest

• Het stimuleert het zelfherstellend vermogen